0%

Graag stel ik jullie voor aan mijn adoptiekind; Ronika!

"Help people, even when you know they can't help you back". - Unknown

3

Mijn verhaal met Ronika
Bij aankomst in het meisjeshuis viel deze kleine meid mij gelijk op. Natuurlijk moet je met een groep kids oppassen dat je geen favorietjes krijgt die je meer aandacht geeft, maar een onderlinge klik hebben is menselijk. Ronika heeft een soort van “kom maar op” uitstraling, wat ik prachtig vind aan haar. Deze kleine tomboy is afkomstig uit een district in Chittagong waar alle tribes wonen, hierdoor valt ze ook qua uiterlijk op. De gemiddelde Bengaal of Indiër is qua uiterlijk in mijn ogen… Nou ja, hoe zal ik het noemen? Same, same! Maar de tribes daarentegen hebben een volledig ander uiterlijk, hun uiterlijk komt veel meer overeen met de bevolking in Myanmar. Ronika was meestal de eerste die naast mij stond als we een spelletje deden of iets gingen knutselen en nam vaak het voortouw bij het vertalen van mijn uitleg aan de jongere meisjes. Ik kon onwijs geniet van de aanwezigheid van dit vrolijke en stoere meisje.

Joke’s (a.k.a. Dutch mam) verhaal met Ronika
Januari 2016 kwam Ronika bij de Dutch-Bangla familie wonen. Ze komt uit de Khagrachari district, uit een Hindu Tripuratribe, was ca. 8 jaar en ze sprak geen woord Bangla… Vol bewondering heb ik haar gadegeslagen en gezien hoe ze zich staande hield en heel snel de taal onder de knie kreeg om in elk geval te overleven (zoals namen van voedsel, kleding, allerlei dingen in en om het huis en natuurlijk school). Na een paar maanden sprak ze redelijk goed Bangla en ze heeft als één van de besten van haar klas het schooljaar afgesloten. Ze snapt meer van mijn Banglish (mix van Bangla en English) dan andere kinderen, die al veel meer Engels hebben geleerd. Haar moeder is een aantal jaar geleden overleden en haar vader is opnieuw getrouwd. De stiefmoeder heeft niet zoveel interesse in Ronika en is blij dat ze weg is. Eén van haar tantes belt weleens op en daar heeft ze tijdens de Kerstvakantie ook een weekje gelogeerd. Gelukkig heeft ze bij ons een nieuw thuis gevonden met een heleboel zusjes, een lieve huismoeder en een “Dutch mam”.

        

Adopteer een kind bij de Dutch-Bangla familie
Gezien het goede werk dat Dutch-Bangla familie verricht, heb ik besloten om de kleine Ronika te adopteren. Dit houdt in dat ik per maand €30,- doneer aan de Dutch-Bangla familie. Met deze bijdrage kunnen haar studiekosten, leermaterialen, eten, kleding en het onderdak worden betaald.

Ook mijn lieve moedertje, die ik op de laatste dag van onze reis door Bangladesh had meegenomen naar de opvanghuizen, heeft een kind geadopteerd. Het was ontzettend leuk om de oprechte blije gezichtjes te zien bij mijn terugkomst, al was het maar voor een dag, en mijn moeder aan hun te introduceren. Na een gezellige dag samen hebben we afscheid van de kinderen genomen met een laatste dikke knuffel.

Zou je ook een kind willen adopteren? Of een bijdrage willen doen? De Dutch-Bangla familie kan alle steun uiteraard goed gebruiken. Mocht je meer willen weten over de organisatie neem dan gerust contact met mij op of klik hier om de Dutch-Bangla familie website te bezoeken.

Met de Mieke Huigen stichting steunen wij de Dutch-Bangla familie. Mocht je een kind willen adopteren of een bijdrage willen doen klik dan hier om op de Mieke Huigen donatie pagina te komen. Of je kan ervoor kiezen om het geld direct over te maken naar de Mieke Huigen Stichting rekening NL 51 RABO 3180 5774 36 met de omschrijving ‘Dutch- Balnga familie’. Een aantal lieve vrienden hebben al een kind bij de Dutch-Bangla familie geadopteerd. Heel erg bedankt hiervoor. Jullie zijn een held(in)!

Voor een kleine day-to-day update volg mij op:  https://www.polarsteps.com/SimbaKubwa